Reklam filmleri en fazla 12 dakika olan tanıtıcı kısa filmlerdir. Reklamların televizyonda yer aldığı süre zarfı o kadar fazladır ki, belki de televizyon kanalları televizyon dizisi ve televizyon programından çok reklam yayınlıyorlar. Bunun nedeni reklamların televizyon kanallarına çok fazla para kazandırmasıdır. Reklamların televizyon kanallarına para kazandırmasının dışındaki yararı ise insanları ürünler ve markalar konusunda bilinçlendirmesidir. Biz insanlar bir ürünü alırken onun kaliteli ve tanınmış bir ürün olmasına çok dikkat ederiz ki, bu da reklam filmleri sayesinde olmaktadır. Reklamlar bize bir ürünün farklı markaları hakkında kısa bilgiler verir. İnsanların ürünler ve markalar hakkında bir fikirlerinin olması reklam filmleri sayesinde olmaktadır.
Reklam sektörü her yaş grubunda insana hitap eder aynı zamanda her yaş grubu da bu reklam filmlerinde de rol alabilir. Özellikle küçük yaş grubu çocukları reklam izlemeyi çok severler. Çocuklar reklam filmlerini izlemeyi çok seviyor olsa da bu çocukları söz konusu reklam filmlerinde görmek de oldukça sık tanık olduğumuz bir olaydır. Bazı reklam filmleri çocuklara yönelik ürünleri tanıtmak amacıyla çekildiği için çocukların bu tanıtım filmlerinde rol alması kaçınılmaz bir durum oluyor. Abur cubur reklamları, çocuk bezi reklamları, süt reklamları, bebek maması reklamları, oyuncak reklamları ve daha birçok reklam çocukların oynadığı reklamlardır ayrıca çocuklarla alakası olmayan reklamlarda da çocuk oyuncular rol alabilmektedirler. Örnek verecek olursak banka reklamları, çamaşır deterjanı reklamları ve çok daha fazlasında çocukların rol aldığı görülmüştür.
Çocuk yaş grubunun oyunculuk eğitimi almadıklarını var sayarsak çocuk oyuncuları reklam sektörüne kazandıran en önemli etken anne ve babaların çocuklarını kaydettikleri çocuk reklam ajansları olabilir. Gerek reklam gerek dizi ve film sektöründe çocuk oyuncu ihtiyacının büyük bir kısmı cast ajanslar tarafından karşılanmaktadır. Çocuklarını oyunculuk konusunda yetenekli bulan anne ve babalar internet aracılığıyla çocuklarını güvendikleri cast ajanslara kaydediyorlar. Daha sonraki süreçte iş cast ajansların üzerine düşüyor. Cast ajanslar bu konuda yetenekli çocukları titizlikle seçerek reklam ya da dizi sektörüne yönlendiriyorlar.
Kaynak: http://www.reklamajanslaribasvuru.com/cast-ajanslar-oyuncu-tanitiminda-nelere-dikkat-ederler/